Αλεξανδρείας Θεόδωρος: ''Πατριάρχα μου Πέτρε αναπαύου εν ειρήνη''

Την μνήμη του μακαριστού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου του Ζ' και των συν αυτω πεσόντων κατά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2004 τίμησε η Α.Θ. Μακαριότητα, ο Παπάς και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος ο Β' στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Continuar leyendo

Μνήμη Πατριάρχου Πέτρου Ζ’


 

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Ναό της Παναγίας (εντός του κοιμητηρίου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου), χοροστατούντος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Πατριαρχικο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κυρού Πέτρου Ζ’ και των μελών της συνοδείας του, οι οποίοι συμπληρώνουν δέκα επτά χρόνια από την ημέρα που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ την 11η Σεπτεμβρίου 2004.

Όρθρος 8:30 π.μ.

Θεία Λειτουργία 9:30 π.μ.

Εκ της Ιεράς Μονής

Πηγή

Μνημόσυνο για τον θάνατο του Πατριάρχη Πέτρου και της συνοδείας του τέλεσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου του 2004 με τον άδικο χαμό του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου και της συνοδείας του, με το μοιραίο Σινούκ, πριν φτάσει στο Άγιον Όρος, ήρθαν σήμερα στην καϊρινή παροικία, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο να τελεί το μνημόσυνο του προκατόχου του και όσων έχασαν τη ζωή τους, ακολουθώντας τον μακαριστό Πατριάρχη σε ένα προσκύνημα στο «Περιβόλι της Παναγιάς», την Αθωνική Πολιτεία, που δεν πρόλαβε να πραγματοποιηθεί ποτέ, βυθίζοντας τότε στη θλίψη την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Continuar leyendo

ΠΕΤΡΟΣ Ζ’ (1996-2004)

 Εργάσθηκε με ζήλο για την διάδοση του Ευαγγελικού μηνύματος στην Αφρικανική ήπειρο. Ασχοληθείς ιδιαιτέρως με την διοικητική αναδιοργάνωση της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων, συνέταξε την «Πατριαρχική Διάταξη της 16ης Σεπτεμβρίου 2002» περί του τρόπου εκλογής του Πατριάρχου από την Ιερά Σύνοδο αποκλειστικώς. Ξεκίνησε τις ανακαινιστικές εργασίες του Πατριαρχικού Μεγάρου, της Μονής του Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας, της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου και της Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Ίδρυσε τις Επισκοπές Νιγηρίας, Μαδαγασκάρης, Γκάνας, Μπουκόμπας και Ζάμπιας. Απεκατέστησε συνοδικώς την κανονική τάξη περί του προσώπου του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως. Εκοιμήθη αιφνιδίως την 11η Σεπτεμβρίου 2004, συνεπεία αεροπορικού δυστυχήματος.

Πηγή